Hogere winstmarges

 - Weetjes

Er is een nieuw type OASIS® Steekschuim op de markt. Eentje waarin bloemen tot 50 % langer vers blijven en die voor meer winstgevende en creatieve mogelijkheden zorgt. Dit maakt het voor de bloemisten een van de meest opvallende productontwikkelingen in jaren.

Geloof het of niet maar er was een tijd dat er praktisch geen enkele creatie de winkel verliet, die niet in OASIS® steekschuim opgemaakt was. Doorheen de jaren echter hebben ook boeketten hun opmars gemaakt. Vele bloemisten veronderstellen nog steeds dat het verkopen van boeketten sneller en gemakkelijker gaat en dat consumenten de voorkeur geven aan een gemengd boeket. In sommige gevallen klopt dit, maar lang niet altijd…

Voor trouw- en rouwwerk wordt er bijna altijd gekozen voor een OASIS® steekschuim ondergrond. Deze voordelen worden nog steeds niet erkend bij geschenkfloristiek – waardoor er automatisch teruggegrepen wordt naar de gekende boeketten.

Dit lijkt op het eerste gezicht onschuldig maar is eigenlijk een gevaarlijke trend. Niet alleen kunnen supermarkten uw design onbeperkt kopiëren, de bloemist loopt eveneens het gevaar nog meer marktaandeel te verliezen. En daarenboven datgene wat hen net zo bijzonder maakt: het talent om unieke creaties te maken die consumenten verkiezen boven een boeket, als hen de keuze wordt geboden.

Naast een uniek aanbod aan bloemstukken met een langere levensduur is ook de bescherming van winstmarges van cruciaal belang. Bij arrangementenheb je eenvoudigweg minder bloemen nodig voor een indrukwekkend resultaat, en kunnen ook restmaterialen en gebroken bloemen verwerkt worden. Dit heeft een directe impact op uw winstmarge, zelfs met inbegrip van de kosten van uw steekschuim ondergrond, schaal en werktijden!

Een verschuiving van de verkoop van boeketten naar arrangementen is zowel vanuit bedrijfsperspectief als consumentenperceptie absoluut zinvol. De ontwikkeling van Floral Foam Maxlife gaat dus niet enkel over het verkrijgen van een langer bloemenleven, maar zeker over de voordelen voor de bloemist aangaande winstmarges, een grotere klantentevredenheid en herhalingsaankopen –

Afbeeldingen

Bent u een bloemist?

Registreer u als professionele bloemist op onze website. Zo kunt u onze website ten volle benutten.

Registreer als bloemist

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief als u op de hoogte wenst te blijven van nieuwe ontwikkelingen, inspiratie, tips & tricks, ... .

Wanneer je je aanvraag verstuurt, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals vermeld in onze privacy policy.